Christelijk Lyceum Delft ontwerpt tiny houses!

Artikel 1: Klas HVT1d

Project Together! gaat over de toekomst van het wonen, waarbij samenwerking en collectiviteit centraal staan. De gemeente Delft heeft opdracht gegeven aan brugklasleerlingen van het Christelijk Lyceum Delft (CLD) om een tiny house te ontwerpen voor het Pionierskwartier in Delft. Daarbij hebben zij elementen zoals architectuur, collectiviteit en sociale aspecten, duurzaamheid en mobiliteit meegenomen in hun ontwerpen. In het eerste artikel van deze reeks lees je over het ontwerp van Quinten, Lieke en Hugo uit klas HVT1d.

Een uitdagende opdracht voor een gemiddeld 12 jaar oude leerling. Door teamwerk, zelfsturing en een proactieve houding hebben de leerlingen creatieve oplossingen voor de complexe vraagstukken voorgedragen. De teams kregen coaching en toelichting van de docenten en de opdrachtgever. In de klas HVT1d was het ontwerp van Quinten, Lieke en Hugo tot het beste tiny house-ontwerp uitgeroepen. Het tiny house bestaat uit drie blokken. De leerlingen creëren een ruimtelijk gevoel door met hoogte te werken.

“Een Tiny house is knus en hartstikke duurzaam!” – Hugo

Maar behalve over de architectuur van hun ontwerp hebben ze ook nagedacht over het verduurzamen van het leven in een tiny house. Het voorstel is om leenauto’s toe te voegen aan het terrein van het Pionierskwartier. Daarnaast heeft het tiny house tactisch geplaatste zonnepanelen. Tot slot hebben de leerlingen een mooie poster gemaakt om mensen te enthousiasmeren over hun tiny house.

Bekijk het volledige interview met de leerlingen hieronder.