Christelijk Lyceum Delft ontwerpt tiny houses!

Artikel 3: Klas HVT1f

Project Together! gaat over de toekomst van het wonen, waarbij samenwerking en collectiviteit centraal staan. De gemeente Delft heeft opdracht gegeven aan brugklasleerlingen van het Christelijk Lyceum Delft (CLD) om een tiny house te ontwerpen voor het Pionierskwartier in Delft. Daarbij hebben zij elementen zoals architectuur, collectiviteit en sociale aspecten, duurzaamheid en mobiliteit meegenomen in hun ontwerpen. In het derde artikel van deze reeks lees je over het ontwerp van Frederique, Iris en Maaike uit klas HVT1f.

In klas Hvt1f werd het ontwerp van Frederique, Iris en Maaike tot beste tiny house uitgeroepen. Zij hebben tijdens hun eindpresentatie alle belangrijke elementen, zoals duurzaamheid en collectiviteit, duidelijk benoemd. Het team kwam met een uniek tiny house-ontwerp: een oude Amerikaanse schoolbus is omgetoverd tot een duurzaam, knus en praktisch tiny house! Op het dak van de tiny schoolbus zitten zonnepanelen voor het opwekken van energie op een duurzame manier. Voor het leven in de tiny house-community hebben de leerlingen een bijzonder idee, namelijk een gezamenlijke jacuzzi! Het idee is dat alle bewoners van het Pionierskwartier hier gebruik van mogen maken.

Wil je hier meer over weten? In onderstaande video leggen ze uit hoe ze hebben nagedacht om hun tiny schoolbus praktisch in te richten.