Excursie Geworteld Wonen

Collaboratieve woonvormen zijn een belangrijk alternatief in de grote woonopgave. Geworteld Wonen in Rijswijk is een geslaagd voorbeeld. Wil je dit project bekijken en meer weten over de totstandkoming en de ervaringen van bewoners? Dat kan! In het kader van ‘Project Together!’ organiseert Inbo een excursie voor geïnteresseerden. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

Over Geworteld Wonen

Geworteld Wonen is een gedeelde leefomgeving die in nauw overleg met de bewoners tot stand kwam. De bewoners zorgen samen voor de gemeenschappelijke ruimten en het gedeelde landgoed van anderhalve hectare. De betrokkenheid die in deze collectieve woonbuurt heerst is bijzonder. Er is sprake van een gemeenschap, waarbij iedereen toch zelfstandig woont.

De buurt bestaat uit 8 boerderijwoningen, 19 hofwoningen en het hoofdhuis met 20 appartementen. Geworteld Wonen is in particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld en geïnitieerd door architectenbureau Inbo en conceptontwikkelaar Beyond Now.

Bekijk hieronder de video van het project.

Map for

Excursie Geworteld Wonen

Collaboratieve woonvormen zijn een belangrijk alternatief in de grote woonopgave. Geworteld Wonen in Rijswijk is een geslaagd voorbeeld. Wil je dit project bekijken en meer weten over de totstandkoming en de ervaringen van bewoners? Dat kan! Lees meer

Stuur een mail met je contactgegevens naar event@inbo.com onder vermelding van ‘Excursie Geworteld Wonen’.