Excursie Space-S

Collaboratieve woonvormen zijn een belangrijk alternatief in de grote woonopgave. Space-S is vele malen bekroond als succesvol voorbeeld. Wil je dit project bekijken en meer weten over de totstandkoming en de ervaringen van bewoners? Dat kan! In het kader van ‘Project Together!’ organiseert Inbo een excursie voor geïnteresseerden. Het aantal plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

Over Space-S

“Als woningcorporaties zoeken naar een wijze waarop een inclusieve buurt ontwikkeld kan worden, dan is er geen beter voorbeeld dan Space-S.” Dat stelt David Ireland, Chief Executive van World Habitat.

Op een schaal zoals nooit eerder vertoond in de sociale huursector, dachten en praatten de bewoners vanaf het allereerste begin mee over hun wensen en dromen voor hun eigen buurt in het dynamische stadsdeel Strijp-S.

De ontwikkeling bestaat uit zeven gebouwen met 400 woningen van verschillende oppervlakten en aard: appartementen, lofts, studentenwoningen en woningen met extra ruimte voor hobby of werk. Ook zijn er studio’s op Space-S, ontwikkeld en verhuurd samen met organisaties voor beschermd wonen.

Het project is vanaf 2016 opgeleverd en we zien dat bewoners een rol hebben in het beheer van Space-S. Zo verhuren zij zelf de leegkomende woningen, onderhouden ze de daktuinen en doen ze ook de verhuur van de logeerkamer.

Bekijk hieronder de video van het project.

Map for

Excursie Space-S

Collaboratieve woonvormen zijn een belangrijk alternatief in de grote woonopgave. Space-S is vele malen bekroond als succesvol voorbeeld. Wil je dit project bekijken en meer weten over de totstandkoming en de ervaringen van bewoners? Lees meer

Stuur een mail met je contactgegevens naar event@inbo.com onder vermelding van ‘Excursie Space-S’.